Vem är Jacqui Doula

Jacqueline Wilsson heter jag. Med fem syskon är jag uppvuxen i Roslagen. Jag har från barnsben haft ett stort intresse för bebisar och graviditet. Kraften och det magiska i att kunna skapa liv fascinerades jag av då, på samma sätt som jag fortfarande gör. Som ung var jag alltid den som  ville vara barnvakt åt syskon, kusiner och grannar vilket gett mig mycket inspiration och kunskap genom åren.

Mitt i djungeln i Kambodja var platsen för den första förlossning jag deltog i. Jag åkte dit 2014 för att Volontärarbeta på en kvinnoklinik långt ute på landsbygden. Mina dagar gick främst ut på att följa med barnmorskan på eftervårdsbesök. Vi åkte Tuk Tuk, långa sträckor genom regnskog och vildmark för att ta oss till de nyförlösta familjerna. Det var en otrolig upplevelse för mig att få arbeta bredvid denna vårdpersonal som var näst intill utan ekonomiska resurser, men de besatte istället en otrolig kärlek och närvaro. Det var under min resa till Kambodja som jag insåg att det är det här jag är menad att arbeta med. Det kändes så självklart att det var underligt hur jag inte förstått det tidigare.

Nu är jag utbildad Doula och passionerad Födelseaktivist. Jag bor med min familj i Järna, 5 mil söder om Stockholm. Jag är verksam med uppdrag i Stockholm och Södertälje med omnejd. Mitt företag driver jag själv vilket innebär att jag verkar på en personlig nivå. Jag har valt att inte arbeta i team med andra doulor därför att jag vill erbjuda mina klienter vetskapen att; när du bokar tjänster från mig är det alltid mig du träffar och får en personlig kontakt med. Som alla människor måste jag reservera mig för att jag skulle kunna bli sjuk. Jag har ett stort kontaktnät med fantastiska doulor vilket ger ett skydd. Om jag mot förmodan inte kan närvara kommer där finnas en bra ersättare. Jag har ännu aldrig behövt använda mig av en “backup”, men det är fint att veta att de finns. På samma sätt ställer jag upp för mina Doula-vänner ifall de skulle behöva hjälp.

Glädje är ett ord som beskriver vad jag känner för mitt yrke. Att få finnas som stöd när en annan kvinna föder sitt barn – är för mig helt magiskt. Det är en ära som jag har stor respekt för. Jag ser det som min uppgift att guida de blivande föräldrarna till trygghet och dela med mig av mina verktyg för att varje förlossning ska bli till en stärkande upplevelse. Inget uppdrag, familj eller förlossning är den andra lik. Min roll som förlossningsstöd innebär att jag måste kunna vara klarsynt och anpassningsbar samtidigt som jag helt och hållet får vara mig själv. Jag har en stark tilltro till kvinnans egen förmåga att föda. Fysiologiskt vet kroppen precis hur den ska föda fram barnet. En del av mitt jobb går helt enkelt ut på att påminna om denna inneboende kraft och förmåga som varje föderska besitter.

 

Ska du föda barn i STOCKHOLM, SÖDERMANLAND eller UPPSALA län, då kan Jacqui kapsla in din moderkaka! Skicka din förfrågan via Kontaktformuläret

error: